Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Μίζα Siemens προς υπουργό ΠΑΣΟΚ

Δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα το 1998 για τις συμφωνίες του ΟΤΕ

Στο υποκατάστημα μιας μικρής και υπεράνω πάσης υποψίας καναδικής τράπεζας στη Γενεύη βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η άκρη του «μίτου» του πολιτικού χρήματος στην υπόθεση Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στον λογαριασμό 221557 της CanadiaImperial Bank of Commerce LtD (CIBC) της ελβετικής πόλης, εμβάστηκαν συνολικά 10 εκατ. γερμανικά μάρκα, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 1998. Το ποσό αφορούσε, σύμφωνα με στελέχη της μητρικής Siemens, υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην κύρωση και εφαρμογή των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΤΕ.

Το σημείωμα με την τραπεζική «διεύθυνση» του δικαιούχου δόθηκε από συνεργάτη του πολιτικού σε στέλεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών της θυγατρικής Siemens, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε στη μητρική στο Μόναχο για τα... περαιτέρω. Συντάχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1998 και παρουσιάζει ως δικαιούχο κάποιον με το όνομα Α. Ρόκος.

Το ιδιόχειρο σημείωμα δεν παρεδόθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παν. Αθανασίου ούτε από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise and Plimptoούτε από την εισαγγελία του Μονάχου.

Ωστόσο, πρώην στελέχη της Siemens υπέδειξαν στην «Κ» έγγραφο, που έχει στα χέρια του ο κ. Παν. Αθανασίου και περιλαμβάνει ενδείξεις για τη ροή της υψηλής αυτής «μίζας».

Κλήθηκαν τρεις

Τρεις νέες κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση σε πρόσωπα, που εμφανίζονται να εκπροσωπούν υπεράκτιες εταιρείες στις οποίες, από τα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται να καταλήγουν χρηματικά ποσά από τη Siemens, απέστειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: