Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Oι Τουρκοκύπριοι είναι μειοψηφία στα κατεχόμενα. Αυτό από έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα από τη συντεχνία των τουρκοκυπρίων δασκάλων KTOS στα σχολεία των κατεχομένων. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στον τουρκοκυπριακό Τύπο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα λεγόμενα δημόσια δημοτικά σχολεία των κατεχομένων το 37% των μαθητών είναι τούρκοι υπήκοοι, το 34% έχουν γονείς με ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 19% έχουν γονείς με τουρκική και «τουρκοκυπριακή ιθαγένεια» και στο 9% ένας εκ των δύο γονιών έχει την ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Kαταγγελία

Στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν 22.996 μαθητές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας ΚΤOS, Σενέρ Ελτσίλ, οι Τουρκοκύπριοι έχουν καταστεί μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα.

Σε δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου προχθές για το θέμα, ο Σενέρ Ελτσίλ είπε ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν μετατραπεί σε μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα» και επισήμανε ότι ο πληθυσμός που βρίσκεται στο νησί για να εργαστεί θα αποκτήσει το δικαίωμα να γίνει «πολίτης» του καθεστώτος μετά από πέντε χρόνια.

Πρόσθεσε ταυτοχρόνως ότι: «Η διαδικασία της εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων θα συνεχισθεί και θα ενταθεί».

Ο κ. Ελτσίλ επισήμανε ότι εκείνοι που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει μεταφορά πληθυσμού από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές ψεύδονται. Μεταφορά γίνεται και μάλιστα «επίσημα» διά θαλάσσης, κουβαλώντας παρανόμως εργαζόμενους. Ο γραμματέας της συντεχνίας των τουρκοκυπρίων δασκάλων επεσήμανε ότι η μεταφορά πληθυσμού από την Τουρκία ουσιαστικά εμποδίζει τον σωστό προγραμματισμό στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

O Tύπος

Επί του θέματος, η «Αφρίκα» γράφει στην πρώτη σελίδα ότι «το ποσοστό μας στα νηπιαγωγεία και δημοτικά μειώθηκε στο 34%, δηλαδή είμαστε το 1/3 του πληθυσμού. Μήπως θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο 20% μετά από μια δεκαετία;».

Η «Κίπρισλι», που πρόσκειται στο στρατόπεδο των παραδοσιακών Nτενκτασικών, σχολιάζει τη δημοσκόπηση και γράφει ότι όταν κάποιος τη διαβάζει σχηματίζει την εντύπωση ότι αυτή διενεργήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, επειδή έχει ως βάση την ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει παραβλεφθεί το ψευδοκράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: