Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Γεια στα χέρια σου...

Γεια στα χέρια σου αναφώνησαν τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ιδιαίτερα εκείνοι που πιστεύουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να επιστρέψει στις πραγματικές σοσιαλιστικές του ρίζες. Ο Κώστας Σημίτης ήταν αυτός ο οποίος με την πολιτική που χάραξε την οκταετία 1996-2004 οδήγησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο δρόμο της αποξένωσης του από την κοινωνία και από τον λαό, που από κόμμα του 13% το ανέβασε τον Οκτώβριο του 1981 στο 48% οδηγώντας στην εξουσία.

Η κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου ήταν μια σκληρή απάντηση σε αυτούς που επί τέσσερα τον υπονόμευαν. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

4 σχόλια:

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Δηλαδή ποια θα μπορούσε να είναι η συνέχεια;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ είπε...

Η συνεχεια θα ηταν να τους διαγράψει όλους...

Ανώνυμος είπε...

pisteueis oti 8a htan mia lush auto?

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ είπε...

για να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στις σοσιαλιστικές του ρίζες θα έπρεπε να πέσουν πολλα κεφάλια. Ισως ακούγεται απλοϊκο αλλα αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό.
Μελετώντας το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ θα δουμε ότι η ηγετικη ομάδα που διαμορφώθηκε μετα το 1989 (Σημίτης κ.λ.π) στην ουσία οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε δεξίες πολιτικές με μια κατεύθυσνη καθαρά νεοφιλελεύθερη. Το παραπάνω στην ουσία δημιούργησε μια εικόνα στην κοινωνία όπου το ΠΑΣΟΚ και η Δεξια δεν διέφεραν σε τίποτα. Φτωχεια, ακρίβεια, ανεργία, αντεργατικές πολιτικές, Καταστολή ηταν ένα και το αυτ. είτε είχαμε ΠΑΣΟΚ ή Δεξια.