Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, έπειτα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά δεν τον προσμετρά πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει ότι το θέμα του δημοψηφίσματος έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου και του Πολιτικού, οπότε χαρακτηρίζει ουσιαστικά άνευ αντικειμένου την επιστολή.

Αντ' αυτού, ο Γ.Παπανδρέου θεωρεί ότι η δημοσιοποίηση της επιστολής αποτελεί «αδικαιολόγητη πολιτική πράξη» που προκαλεί ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες

«Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.

»Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου» αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκδώσει και κομματική εγκύκλιο με την οποία θα στέλνει αυστηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια της κομματικής γραμμής.

Απαντώντας αργότερα σε ερωτήσεις δημοσιογρλαφων, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στην πολιτική «υπάρχουν και δύσκολες αποφάσεις» ενώ αρνήθηκε να προβλέψει εάν ο κ. Σημίτης πρόκειται να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: