Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

"Διχάζει το ηλιοθερμικό πάρκο στο Ακρωτήρι Χανίων"

Τα νούμερα ιλλιγγιώδη. Οι αποφάσεις ψιλο-τελειωμένες έρχονται να βρουν το λαο του Ακρωτηριού και της Κρήτης γενικότερα, εξ απήνης να ψάχνονται και να αναρωτιώνται !!
Πολλες φορες λέμε η εκκλησία να κατέβει στον κόσμο ... να που εδω κατεβαίνει αλλα με λάθος τρόπο !! Κάνοντας μπίζνες χωρις να ρωτήσει κανένα και βγάζοντας στο σφυρι για 25 χρόνια έκταση 2.000 στρεμμάτων (ένα οικόπεδο ίσου εμβαδού με 1.414 x 1.414 μέτρα !!) στο Ακρωτήρι που ήδη είναι επιβαρυμένο με τη βάση του Πεδίου βολης, με στρατόπεδα και αποθήκες του ΝΑΤΟ (λένε όλοι και για πυρηνικές κεφαλές), αεροδρόμιο που είναι συνάμα και πολεμικό με τακτικούς πελάτες τα αμερικάνικα F 16 ακόμα πρόσφατα έγινε το εργοστάσιο για τα σκουπίδια σε αντικατάσταση του Κουρουπητού και στην άλλη πλευρα υπάρχει ο βιολογικός καθαρισμός που εξυπηρετεί περίπου 120.000 κατοίκους και ήδη υπάρχει πρόβλημα με τις οσμες...

Ακούγετε ότι τη δουλειά έχουν κλείσει οι Ισπανοί με φωτοβολταϊκά ισχύος 50 MW, όση δηλαδή ισχυ δίνουν οι κρατικές προδιαγραφές για όλη την Κρήτη και με "νοίκι" 360.000 ευρω το χρόνο στο Μοναστήρι του Γουβερνέτου, που δεν ξέρω αν έχει 5 μοναχούς ακόμα !! Τα λεφτα αφαλώς δεν γνωρίζουμε αν θα πάνε σε φιλανθρωπίες, για βοήθεια άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών, για αντιμεώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, στους άνεργους νέους, για αναστήλωση των βυζαντινών εκκλησιών και μνημείων της Κρήτης ή σε οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους ενέργεια και επίσης δε γνωρίζουμε αν οι ντόπιοι έχοντες σχέση με την επένδυση αυτη, θα απαλλάσσονται απο το να πληρώνουν ρεύμα !!
Οι Ακρωτηριανοί είναι επιφυλακτικοί έως αρνητικοί, άσε που δεν ρωτήθηκαν και καθόλου ... ενω και οι υπηρεσίες που εγκρίνουν καταλληλότητες, υπουργείο βιομηχανίας, πολεοδομία, δασαρχείο, τμήμα περιβάλλοντος, αρχαιολογίες, ΖΟΕ, ΣΧΟΑΠ κλπ που στον απλο πολίτη φέρνουν ένα σωρο προσκόμματα, δεν έχουν πάρει θέση !! Η παραθαλάσσια περιοχή του Σταυρού που ανήκε κι αυτη στο Μοναστήρι (εκει που γυρίστηκε ο Ζορμπάς) μετα το γύρισμα της ταινίας 1963-64, κατακλύστηκε απο καταπατητές και αυθαιρετούχους και πριν 10-15 χρόνια έγινε με δικηγόρους μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν τα ιδιοκτησιακά με ετεροχρονισμένα συμβόλαια και αποζημιώσεις προς τη Μονη ενω στον ίδιο παρονομαστή μπήκε αμφισβητούμενη έκταση συνεταιρισμού των αστυνομικών εκει κοντα !!
Προσωπικά βλέπω ακόμα μια μεγάλη δυσκολία να γίνει αυτο το πάρκο !! Τα χιλιάδες κάτοπτρα θα αποτελέσουν μεγάλο εμπόδιο στους πιλότους των αεροπλάνων επιβατικών, στρατιωτικών και ιδιωτικών που πετάνε σε πολυ κοντινές αποστάσεις κάπου 500 μέτρα με 1 χιλιόμετρο απο την έκταση ίσως δε και απο πάνω ακριβώς !!
Ετσι λοιπον μετα απο τη μεγαλειώδη τουριστική επένδυση που ετοιμάζεται στα βόρειο-ανατολικά της Κρήτης στη Μονη Τοπλού, το ίδιο πάει να γίνει και στα δυτικά, με το ηλιοθερμικό πάρκο των Ισπανώνε ... Αμα είναι έτσι να πουλήσουμε και τη Μαδάρα στους Κορεάτες να κάνουνε χιονοδρομικό κέντρο και να τελειώνουμε !!! Είναι δε γνωστο ότι παρα τρίχα τη γλύτωσε η Γαυδοπούλα απο το να γίνει ναυτικός εμπορευματικός σταθμος, πράγμα που τελικά θα γίνει στη Μεσσαρά στο Ηράκλειο ενω οι Μινωικές πουλήθηαν στον Ιταλό Γκριμάλντι και την επίσης λαϊκή εταιρεία ΑΝΕΚ πήρε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη ..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να ακολουθήσουμε κι εμείς σύντομα τα βήματα της Ισπανίας και να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα φωτοβολταικο