Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

Αφιερωμένο εξαιρετικά…..

Αφιερωμένο εξαιρετικά…..

Επειδή η ελληνική αριστερά υπήρξε πάντα πατριωτική και πάντα αντί-ιμπεριαλιστική ,θα ήθελα να αφιερώσω σε αυτούς που με την στάση τους νοθεύουν και σκυλεύουν πάνω στην ιστορική της μνήμη, ένα κομμάτι από την ομιλία του αρχικαπετάνιου του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) Άρη Βελουχίωτη.

Άραγε ο Άρης αν ζούσε τι θα έλεγε για όλους αυτούς ;

Τι θα έλεγε για τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης ;

Τι θα έλεγε για το ΝΑΙ τους στο σχέδιο ΑΝΑΝ;

Tι θα έλεγε για την κατοχή της Κύπρου που για αυτούς έγινε κυπριακό ζήτημα;

Τι θα έλεγε για ένα σωρό ζητήματα που με το γνωστό κοσμοπολιτισμό τους οι χαρτογιακάδες της δήθεν ανανέωσης θεωρούν σαν εθνικισμό και σαν μη «πολιτικά ορθό»;

Τουλάχιστον αυτός μας δίδαξε με την στάση του τι θα πρέπει για μας να σημαίνει πατρίδα και ποιοι είναι αυτοί που μια ζωή επιβουλεύονται την τύχη του λαού μας.

Τουλάχιστον αυτός μας δίδαξε ότι για να είμαστε διεθνιστές πρέπει πρώτα να είμαστε πρώτα πατριώτες.

Το κομμάτι αυτό το αφιερώνω εξαιρετικά στην παρέα του ανανεωτικού κοσμοπολιτισμού που μόνο στα λόγια διαφέρει από τις ίαινες του νεοφιλελευθερισμού .

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Γιατί αγωνίστηκα

Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της! Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ. σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.

Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πώς θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχότανε πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω να; αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς να ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέχετε. Θα; αρχίσω σαν τα παραμύθια:

Η αθάνατη Ελληνική φυλή

Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε καί λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό που επί 2 ½ χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει καί να θαυμάζεται από όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός ή άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μία λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός. Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε. Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια καί πολλοί «έξυπνοι», ανάμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η Ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε με άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την Αρχαία Ελληνική φυλή. Μα ό,τι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμιά αξία. Την Ελληνικότητά μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη. Αυτό κανείς δεν το θελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη Γαλλική Επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν για αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα χανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.

3 σχόλια:

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

ΜΙΛΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΣΤΗΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΡΕΠΟΥΣΙΑΖΕΙ...

ΚΟΚΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Καλώς τον ...

pythagoras είπε...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ : http://sites.google.com/site/pitago99/home