Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

39 χρονια μετά

Εκτός από τους αγώνες, υπήρξε και ο Αλέκος...

Δακρύβρεχτες και πολλές οι αναφορές σήμερα στα ραδιόφωνα της χώρας για την επέτειο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, ακόμη αρκετοί ανέφεραν και την παγκόσμια ημέρα των... αριστερόχειρων(!). Κανείς δεν θυμήθηκε ότι, σαν σήμερα, το 1968 ένας τρελός νέος προσπάθησε απόλυτα επαναστατικά να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Ως νέος τυραννοκτόνος θέλησε να βάλει τέρμα στα «ιατρικά» πειράματα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, που ασελγούσε στο κορμί της ανάπηρης Ελληνικής Δημοκρατίας... Αλλά ο Αλέκος δεν το έκανε για να τον θυμόμαστε εμείς σήμερα, απλά πίστευε ότι τα άρθρα του Συντάγματος δεν είναι κόμικ για να γελάμε ή να μην τα διαβάζουμε, έχουν ουσία... 114 τότε, 120 σήμερα...

Σε μια εποχή που η αδιαφορία και η έλλειψη προτύπων χαρακτηρίζουν τους νέους ανθρώπους, έχει η εντελώς σύγχρονη ιστορία μας, έναν Ήρωα τον Αλέκο Παναγούλη και αν φωτιστεί έστω και ελάχιστα η πορεία του, θα αποτελέσει μια ευχάριστη αλλά και πολύ σημαντική αλλαγή, με απρόσμενα αποτελέσματα ως προς την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχικότητα.

Όσο και αν οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται, όσό και αν κάποιοι μας θεωρούν γραφικούς για τον μοναχικό μας αγώνα, εμείς για το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, σήμερα 39 χρόνια μετά, είναι ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον ωραίο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: