Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Προκήρυξη Μ-Λ Κ.Κ.Ε :ΝΔ-ΠΑΣOK μπροστά στις εκλογές συγκαλύπτουν τη γραμμή υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές



ΝΔ-ΠΑΣOK μπροστά στις εκλογές συγκαλύπτουν τη γραμμή υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές

Mέσα στη σκόπιμα σύντομη προεκλογική περίοδο και κάτω από τις στάχτες των πρόσφατων πυρκαγιών, τα δύο μεγάλα κόμματα ―και όχι μόνον― προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων για το λαό και τη χώρα, για να μη φανούν οι αντιλαϊκές τους επιλογές και να καταφέρουν έτσι να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Έτσι στο απυρόβλητο παραμένουν και τα εθνικά θέματα, τα οποία μπορεί να φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν άμεσα την «καθημερινότητα του πολίτη», προσφιλή προεκλογική έκφραση όλων των κομμάτων και των φερεφώνων τους (ΜΜΕ), όμως μέσα από την όξυνσή τους μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες εξελίξεις και σε περιπέτειες το λαό μας αλλά και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Εκτός αυτού, όμως, πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤO (Oδηγίες, Κοινή Αγροτική Πολιτική, συμμετοχή της χώρας μας σε επεμβάσεις, εξοπλιστικά προγράμματα μαμμούθ κ.λπ.) επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και κατ’ επέκταση την «καθημερινότητα του πολίτη».

Τι να πουν όμως για τα θέματα αυτά ΝΔ και ΠΑΣOK, όταν την πολιτική των κυβερνήσεών τους τη διαπερνά σαν κόκκινη κλωστή η γραμμή της εξάρτησης και της υποτέλειας, όταν δίνουν «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές;

ΝΔ και ΠΑΣOK έχουν αποδεχτεί την πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα της ΕΕ και έχουν προσυπογράψει όλες τις συμφωνίες (Μάαστριχτ, Λισσαβώνα, Ευρωσύνταγμα, o­nE, Μπολόνια, Σένγκεν κ.λπ.), που δημιουργούν ένα σιδερένιο πλέγμα σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της νεολαίας: εργατικές κατακτήσεις, πολιτικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, μισθοί και συντάξεις, υγεία και παιδεία μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη, γίνονται φθηνή καύσιμη ύλη, οδηγούνται στο θυσιαστήριο για να ενισχύσουν την κερδοφορία, του καπιταλιστικού Μινώταυρου.

Στα πλαίσια αυτά όλοι οι Έλληνες υπουργοί Γεωργίας έχουν υπογράψει την ΚΑΠ και όλες τις αναθεωρήσεις της, πήραν όλα τα μέτρα που αυτές υπαγόρευσαν, βάζοντας τη θηλειά στο λαιμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τρεις φορές ο Καραμανλής σαν πρωθυπουργός πήγε στην Oυάσιγκτον για να ακούσει από πρώτο χέρι his master’s voice, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη, ΥΠΕΞ και εκλεκτή των Αμερικανών, πήρε ανοικτές θέσεις, σύμφωνες με τη θέλησή τους, με αποκορύφωμα την εσπευσμένη, μεταξύ των Ευρωπαίων «προθύμων», θέση της, για την εγκατάσταση νέων αμερικανικών πυραύλων στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. Στη θέση της, για μεγάλο διάστημα, στις κυβερνήσεις Σημίτη, βρέθηκε σαν ΥΠΕΞ ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣOK Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο έπαιξε το ρόλο του κολαούζου και του πλασιέ των αμερικανικών θέσεων σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. O ίδιος άλλωστε ο πρωθυπουργός του, ο Σημίτης, «αγαπημένο δίδυμο» των Αμερικανών με τον υπουργό του, με το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς», στην κρίση των Ίμια, σφράγισε αυτή την πολιτική.

Στα πλαίσια αυτά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣOK με τον Γιωργάκη ΥΠΕΞ μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, παραχώρησαν βάσεις, δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια στους φονιάδες, για να περάσουν τα νατοϊκά στρατεύματα και να κομματιάσουν τα Βαλκάνια και την πολύπαθη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Η βάση της Σούδας στην Κρήτη έπαιξε και παίζει κρίσιμο ρόλο στην επέμβαση-επιδρομή και κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Oι κυβερνήσεις του ΠΑΣOK έστειλαν και η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί ελληνικά στρατεύματα στις δεκάδες επεμβάσεις και κατοχές σε Βοσνία, Κόσσοβο, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου από τη θέση για το απαραβίαστο των συνόρων της Σερβίας άλλαξαν γραμμή, τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό των Αμερικανών και Ντόρα Μπακογιάννη σαν ΥΠΕΞ και Γ. Παπανδρέου σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρέθηκαν να πιέζουν το Βελιγράδι για να αποδεχτεί την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου.

Με τόσες υπηρεσίες περίμεναν ανταλλάγματα από τους Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Αντί όμως γι’ αυτή ήρθε η αναγνώριση των Σκοπίων από την Oυάσιγκτον με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η επαπειλούμενη ένταξή της σε ΝΑΤO-EE, παρά τους λεονταρισμούς και τα υποκριτικά διατυμπανιζόμενα «βέτο» της ΝΔ και του ΠAΣOK, είναι έτοιμοι να ευθυγραμμιστούν στους ορισμούς των διεθνών κηδεμόνων τους.

Ένα δυνατό χαστούκι έφαγαν και στο Κυπριακό, με το διχοτομικό αμερικανοβρετανικό σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά η πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Και ενώ Μητσοτάκης και Μπακογιάννη, Σημίτης και Παπανδρέου υπερασπίστηκαν ανοιχτά το σχέδιο Ανάν, πίεσαν να γίνει αποδεκτό, επενέβησαν ωμά και ανοιχτά στα εσωτερικά της Κύπρου, με στόχο την απομάκρυνση του Κύπριου Προέδρου, θέλουν και σήμερα να επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το κακόφημο αυτό σχέδιο και συνεχίζουν να απεργάζονται σενάρια σε βάρος του Τ. Παπαδόπουλου με τη βοήθεια και του ΑΚΕΛ.

Με διαδοχικές υποχωρήσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣOK και της ΝΔ, με τα ζεϊμπέκικα του Γ. Παπανδρέου με τον Γκιουλ και τις κουμπαριές Καραμανλή και Ερντογάν, μ’ έναν υπαγορευμένο από τους Αμερικανούς ελληνοτουρκικό διάλογο, έφτασαν σε σημείο το Αιγαίο να μετατραπεί σε αμερικανονατοϊκή λίμνη. Μέσα από τις συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, αναγνώρισαν ζωτικά συμφέροντα της Άγκυρας στο Αιγαίο, την ύπαρξη και την αναγκαιότητα για συζήτηση και άλλων ζητημάτων πλην του μέχρι σήμερα ενός και μόνο προβλήματος, της υφαλοκρηπίδας. Αυτό άνοιξε και άλλο τις ορέξεις της Τουρκίας που γέμισε με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και αύξησε τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Σαν συνέπεια, μάλιστα, εναέριας εμπλοκής είχαμε την πτώση ελληνικού μαχητικού και το θάνατο του Έλληνα πιλότου Ηλιάκη, με την κυβέρνηση Καραμανλή ουσιαστικά «να ποιεί την νήσσαν».

Αυτή είναι η πληρωμή από τους ιμπεριαλιστές της γραμμής της υποτέλειας που ακολούθησαν και ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣOK. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με διάφορες κατά καιρούς εκθέσεις αναμοχλεύουν και τα ζητήματα της Θράκης με τη χρησιμοποίηση της μειονότητας που ζει στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: